THE CANADIAN SCOTTISH REGIMENT
THE CANADIAN SCOTTISH REGIMENT

Zoeken naar personen

Toets een deel van het te zoeken in en druk op enter

Abert werd op 9 mei 1921 geboren in Nanaimo British Columbia als zoon van Archibald Warren en Gertrude May Courtney, uit Vancouver. Zijn ouders waren op 25 november 1920 getrouwd in Nanaimo. Zijn broers waren George Warren en Archibald Stanley Courtney, zijn zuster was Gertrude May Courtney en zijn oom was Fred Hunter. Zijn beroep was mijnwerker en hij was lid van het Leger des Heils. Hij nam op 24 juni 1940 dienst in Nanaimo en hij ging overzees naar het VK op 2 september 1941 en hij ging vervolgens op dinsdag 6 juni 1944 naar Frankrijk voor de landing op D-Day. Albert sneuvelde op donderdag 8 juni op de leeftijd van 23 jr. in the A Coy bij Putot en Bessin en hij werd tijdelijk begraven in Secqueville en Besser en daarna op 8 maart 1945 herbegraven in Beny S/Mer. Op zijn grafsteen: NOT JUST TO-DAY BUT EVERY DAY IN SILENCE WE REMEMBER. EVER REMEMBERED BY FAMILY En zijn medailles waren:1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp. Zijn naam staat op het monument in Putot en Bessin.  
Cpl Arthur John Harrison		 6-C-12

Arthur (Bud) werd op 20 juli 1921 geboren in Vancouver als zoon van Richard William en Dorothy Lillian Harrison (beiden Engels), uit New Westminster, British Columbia. Zijn ouders waren op 26 februari 1918 getrouwd in Londen Engeland. Zijn broers waren William Frederick en Geoffrey Michael Harrison. En zijn andere broer was Ernest David, die stierf tijdens een patrouille op zaterdag 27 januari 1945 op de leeftijd van 21 jr. en hij werd daarna vermist bij het dorp Leuth in Holland. Hij diende ook bij the Canadian Scottish Regiment en hij staat op the Groesbeek Memorial Panel 11.
Zijn zusters waren: Mrs. Beatrice May Messinger-Harrison, Mrs. Lilie Eidet-Harrison en Kathleen Harrison.
Zijn beroep was molenaar bij een zaagmolen en hij was lid van the Church of England.
Hij nam op 18 juni 1940 dienst in New Westminster British Columbia en hij ging overzees naar het VK op 29 maart 1942 en hij ging vervolgens naar Frankrijk voor de D-Day landing op 6 juni 1944.
Arthur sneuvelde op zaterdag 10 juni op de leeftijd van 22 jr. in the B Coy bij Putot en Bessin en hij werd tijdelijk daar begraven en hij werd op 18 januari 1945 herbegraven in Bretteville S/Laize.
Op zijn grafsteen: OUR BELOVED “BUD” ALWAYS IN OUR HEARTS TILL WE MEET AGAIN
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.

Zijn naam staat op het monument in Putot en Bessin.

Arthur werd op 31 augustus 1921 geboren in Winnipeg als zoon van Arthur C. en Beatrice Helen Low (beiden Schots), uit Calgary. Zijn broers waren William (ook in het leger) en Allan Roderick Low en zijn zuster was Helen Margarite Low.
Hij was boer en lid van the Presbyterian Church.
Hij nam op 22 augustus 1940 dienst in Cranbrook British Columbia en hij ging op 29 maart 1942 overzees naar het VK en hij ging vervolgens op 6 juni 1944 naar Frankrijk voort de D-Day landing en hij raakte daar gewond en werd naar een Engels hospitaal gebracht. Hij keerde weer op 10 september terug in Frankrijk.
Arthur sneuvelde op dinsdag 9 februari 1945 op de leeftijd van 23 jr. in the B Coy op de Waalvlakte tijdens de slag om het Rijnland. En hij werd tijdelijk begraven op begraafplaats Jonkerbosch in Nijmegen en hij werd daarna op 8 augustus 1945 herbegraven in Groesbeek.
Op zijn grafsteen: FAIL HIM NOT. HE DIED THAT OTHERS MIGHT LIVE. GREATER LOVE HATH NO MAN
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.

 

Cpl Collins Harrow		7-B-12

Collins werd geboren op 17 maart 1922 in Aberdeen (Schotland) als zoon van Joseph en Mary Harrow-Smith uit Schotland. Hij was op 2 november 1941 getrouwd met Joy Vivienne Harrow, uit Penticton, British Columbia . Zijn weduwe is na de oorlog hertrouwd met een veteraan. Zijn broer was Daniel en zuster Helen Bongalis. Zijn ouders emigreerden naar Canada toen hij 4 jr. was.
Zijn beroep was ergens manusje van alles en hij was lid van the United Church en zijn hobby’s waren ijshockey en volleybal.
Hij nam op 29 mei 1941 dienst in Vancouver en ging op 27 juni 1944 overzees naar het VK en hij ging vervolgens op 15 oktober naar NW Europa. Hij werd in Canada geselecteerd voor de opleiding tot onderofficier en deed dat zeer goed ofschoon hij erg jong was. En de aanbeveling daarna was dat hij een goede officier bij de artillerie kon worden.
Collins sneuvelde op maandag 23 oktober 1944 op de leeftijd van 22 jr. in de D Coy bij the Breskens Pocket en de Schelde in Holland en hij werd tijdelijk begraven in Hoofdplaat (Holland) en op 12 juni 1945 herbegraven in Adegem.
Op zijn grafsteen: Sunshine fades, shadows fall But my love will outlast all. Remembered by his loving wife, Mother, father and family
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; War Medal; CVSM & Clasp.

 

Donald werd op 6 maart 1921 geboren in High River Alberta als zoon van John Stephen en Margaret Mitchell (overleden in 1939) uit Beaverdell British Columbia. Zijn ouders waren op 19 november 1913 getrouwd in High River. Hij was op 26 februari 1944 in Levenshulme, Manchester Engeland getrouwd met Iris Mitchell- Appleton, uit deze stad. Zijn broers waren John Fowler en Allan Wylie Mitchell. Zijn zusters waren Mrs. Gladys Anne Hill, Mrs. Elsie May White, Jessie Sara en Shirley Joyce Mitchell. Zijn oom was C.R. Mitchell.
Hij was arbeider en lid van the Church of England.
Hij nam op 10 juli 1940 dienst in Vancouver en hij ging op 12 juni 1942 overzees naar het VK  en hij ging vervolgens op 6 juni 1944 naar Frankrijk en hij zat in de eerste aanvalsgolf tijdens D-Day.
Donald sneuvelde op zaterdag 8 juli op de leeftijd van 23 jr. in the C Coy bij Cussy en hij werd tijdelijk daar begraven en hij werd op 7 februari 1945 herbegraven in Beny S/Mer.
Op zijn grafsteen: TREASURED MEMORIES OF MY DARLING HUSBAND DONALD. LOVING WIFE IRIS
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; War Medal; CVSM & Clasp.

 

Cpl Ernest Francis Casorso		 6-C-9

Ernest werd op 20 oktober 1916 geboren in Calgary als zoon van Charles Henry (Italiaans) en Mary Elizabeth Casorso (Iers), uit Kelowna, British Columbia. Zijn ouders waren op 16 juni 1915 getrouwd in Calgary. Het adres van zijn vader is onbekend. Zijn broers waren: Victor Raymond, Martin, George Henry, Bernard, Francis, Michael en Donald Casorso En zijn zusters waren: Mary Josephine Davies en Eileen Casorso (RCAF).
Zijn beroep was slager en hij was lid van de rooms-katholieke kerk.
Hij nam op 10 juli 1940 dienst in Kelowna  en hij ging overzees naar het VK op 12 juni 1942 en vervolgens naar Frankrijk voor de D-Day landing op 6 juni 1944.
Ernest sneuvelde op vrijdag 9 juni op de leeftijd van 27 jr. in the D Coy bij Putot en Bessin en hij werd tijdelijk daar begraven en op 18 januari 1945 herbegraven in Bretteville S/Laize.
Op zijn grafsteen: MAY HE REST IN PEACE
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.

Zijn naam staat op het monument in Putot en Bessin.

 

Francis werd op 30 november 1907 geboren in Harrington Engeland als zoon van William (overleden) en Rachel Townsley uit Workington Engeland. Hij was op 26 mei 1930 in Fernie British Columbia getrouwd met Mary Townsley, uit Coal Creek. British Columbia. Ze hadden twee zoons William Edward en Robert Harold en een dochter Ruth Adelaide Townsley. Mary hertrouwde na de oorlog als Mrs. Sorkie. Zijn broers waren Robert, Charles en John Townsley en zijn zusters waren Elizabeth en Rachel Townsley en een andere zuster was Mrs. Robert Blair uit Workington Engeland.
Hij was mijnwerker en lid van the Church of England.
Hij nam op 7 juli 1940 dienst in Courtenay British Columbia en hij ging overzees naar het VK op 2 september 1941 en hij ging vervolgens op 6 juni 1944 naar Frankrijk voor de D-Day landing.
Francis stierf een dag later aan verwondingen op woensdag 7 juni op de leeftijd van 36 jr. en hij werd tijdelijk begraven in Graye S/Mer en op 12 december 1944 herbegraven in Beny S/Mer.
Op zijn grafsteen: LOVED, REMEMBERED LONGED FOR ALWAYS BY HIS WIFE AND FAMILY
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.

 

Cpl Frank Arthur Cherry					1-B-6

Frank werd op 28 april 1921 geboren in Prince Albert Saskatchewan als  zoon van Herbert Frank en Winnifred Annie Cherry-Potter, uit Victoria, British Columbia. Zijn ouders waren in juli 1918 in Southend-on-Sea in Engeland getrouwd.
Zijn drie broers Robert Frank, Gerald Ernest, Grant Herbert Cherry waren ook al in het overzeese Canadese leger en de 4e broer Kenneth Donald Cherry was ook thuis in het Canadese leger. Zijn zusters waren: Thelma Peggy en Phyllis Jane Cherry.
Hij was van beroep molenaarsknecht en lid van the United Church.
Hij ging in juli 1940 in dienst in Penticton British Columbia en hij ging overzees naar het VK op 2 september 1941 en hij werd in oktober geplaatst bij the 1 Bn Canadian Scottish Regiment uit Victoria. En vervolgens was hij op 6 juni 1944 D-Day betrokken bij de landing van zijn regiment in Normandië. Hij raakte gewond op 6 oktober 1944 en werd op 10 oktober benoemd tot korporaal.
Frank sneuvelde op dinsdag 10 april 1945 op de leeftijd van 23 jr. tijdens de slag om Deventer bij een villa in Schalkhaar . Hij werd tijdelijk begraven in Oxe bij Deventer en herbegraven op 17 december 1945 in Holten.
Op zijn grafsteen staat: Five brothers in arms Four survive, Life’s work well done, Now comes rest

Vertaling Verklaring Military Medal (9 juli 1944):
‘In de nacht van 8 en 9 juli 1944 was er een aanval op Cussy (Normandië), De commandant van de sectie van Lance-Corporal Cherry raakte gewond nadat de eerste linie van de verdediging van het te veroveren object was genomen en toen  bracht Lance-Corporal Cherry zijn commandant naar een veilige plaats onder hevig gericht vuur van de vijand, En hij hergroepeerde de sectie van the Canadian Scottish Regiment snel en veroverde daardoor de tweede linie van de verdediging. Hij is een uittekende voorbeeld voor zijn manschappen en heeft daarvoor veel bewondering afgedwongen. Zijn snelle handelen en koelbloedigheid onder schootsvuur waren ongetwijfeld verantwoordelijk voor het innemen van de vijandelijke verdediging door zijn sectie.’

Cherry Islets bij Pitt Island ten zuidoosten van Prince Rupert, British Columbia, is ook ter ere van hem vernoemd.
Zijn medailles waren: The Military Medal (op 4 november 1944); The 1939-45 Star; The France Germany Medal; The War Medal ; The Defence Medal; The CVSM & Clasp.

Er is  op 10 april 2018 nog een plaquette voor hem onthuld bij de villa in Schalkhaar.

 

Fred werd op 10 april 1910 geboren in Vein Denemarken als zoon van Mr. Jensen (overleden) en Marie Eliassen (woonachtig in Denemarken). Zijn neef Arne Elbak was zijn nabestaande en woonachtig in de VS.
Hij was boer en lid van the United Church. Hij sprak Deens, Noors, Zweeds en Duits.
Hij nam op 8 juli 1940 dienst in Penticton British Columbia en hij ging op 2 september 1941 overzees naar het VK. En hij ging vervolgens op 6 juni 1944 naar Frankrijk voor de D-Day landing.
Fred sneuvelde op zondag 15 oktober op de leeftijd van 34 jr. bij het Leopoldkanaal en hij werd tijdelijk in Maldegem begraven en op 17 juli 1945 herbegraven in Adegem.
Zijn medailles waren:  Medal 1939-45; France Germany Medal, Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.
Hij werd op 21 oktober ook geëerd met the British Empire Medal (BEM) voor erg moedig gedrag in het leger.

 

George werd op 2 mei 1923 geboren in Red Deer Alberta als zoon van Larry Joseph en Lena Kawiuk, uit Calgary. Zijn ouders waren op 7 augustus 1921 getrouwd in Shandro Alberta en scheidden later. Zijn broer was John en zuster Victoria Kawiuk.
Hij was magazijnbediende en lid van de rooms-katholieke kerk. Zijn hobby’s waren honkbal, ijshockey, Canadees rugby en basketbal. Hij bezat een Indian motor, die hij bereed en regelmatig repareerde.
Hij nam op 4 november 4 1942 dienst in Calgary en hij ging op 4 april 1943 overzees naar het VK en hij ging vervolgens op 6 juni 1944 naar Frankrijk voor de D-Day landing.
George sneuvelde op vrijdag 27 oktober op de leeftijd van 21 jr. in the A Coy bij the Breskens Pocket en de Schelde en hij werd daarna tijdelijk begraven in Hoofdplaat, Holland en op 12 juni 1945 herbegraven in Adegem.
Op zijn grafsteen: IN LOVING MEMORY OF OUR DEAR SON GONE FROM OUR HOME BUT ALWAYS IN OUR THOUGHTS
Zijn medailles waren:  1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp en the MM (The Military Medal in september 1944 voor een tankgevecht met een bazooka bij Cussy Frankrijk).