Sgt John Joseph O’Connell 7-B-8

John werd op 5 februari 1918 geboren in Victoria British Columbia als zoon van James O’Connell (Iers en overleden in 1939) en Mary O’Connell- Kyle, uit Victoria. Zijn ouders waren op 5 augustus 1912 getrouwd in Victoria. Zijn broers waren Martin Patrick (ook in het leger in Camp Borden) en Michael Thomas O’Connell en zijn zusters waren Mary Sheila en Ellen Ann O’Connell. Zijn broer Daniel O’Connell overleed in 1914. Zijn oom was Frank Kyle.
Hij was een student aan the St. Louis College and Victoria College en hij was lid van de rooms-katholieke kerk. Hij was aktief bij the International Relations Society of Victoria College. Hij sprak Engels en Frans.
Hij nam op 13 september 1939 dienst in Victoria en hij ging overzees naar het VK op 2 september 1941 en hij ging vervolgens op 6 juni 1944 naar Frankrijk voor de D-Day landing.
John stierf aan verwondingen t.g.v. een ongeluk met een mijn op zaterdag 1 juli op de leeftijd van 26 jr. bij Rots Le Hamel en hij werd tijdelijk begraven in Le Hamel en hij werd op 5 februari 1945 herbegraven in Beny S/Mer.
Op zijn grafsteen: JOHNNY “SOLDIER REST, THY WARFARE O’ER” MOTHER, SHEILA, MARTIN, ELLEN AND MICHAEL, MOURN R.I.P.
En zijn medailles waren:1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.

Zijn naam staat op het monument in Rots Normandië maar is onjuist geschreven als O’Connoll.