Sgt Albert Ernest MacDonald 12-H-15

Albert werd geboren op 30 september 1919 in Penticton British Columbia als zoon van Albert Earnest en Margaret K. E. MacDonald. Hij was de echtgenoot van Gladys Mary Macdonald, uit Victoria, British Columbia. Zijn kinderen waren Jacqueline (5) en Ronald (3) en zijn broers waren Harold en Frank MacDonald.

Albert (Jeff) was winkelbediende voor zijn indiensttreding en lid van the Church of England.

Hij nam op 9 september 1939 dienst in Victoria British Columbia en hij ging op 2 september 1941 overzees naar het VK en op 6 juni 1944 tijdens de D-Day landing naar Normandië. En hij ging daarna weer terug naar Engeland (datum en reden onbekend) en hij ontscheepte weer in Frankrijk op 3 september.

Hij werd gevangengenomen en raakte ernstig gewond in januari 1945 tijdens een patrouille bij de Waal in Holland.

Albert stierf aan deze verwondingen op dinsdag 6 februari 1945 op de leeftijd van 25 jr. terwijl hij krijgsgevangene was in Haldern (West-Duitsland) en hij werd tijdelijk aldaar begraven en herbegraven op 12 augustus 1946 in Holten.

Op zijn grafsteen: One of the greatest One of the best May God grant him Eternal rest 

Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; War Medal; Defence Medal; CVSM & Clasp en The Military Medal, toegekend in november 1944 vanwege zeer moedig optreden bij de gevechten bij het Leopoldkanaal in België en Eede Holland.

Hij diende bij the 1st Bn Canadian Scottish Regiment en the North Nova Scotia Highlanders.