Pte William Edmund Nicholson 8-F-2

William werd op 3 februari 1922 geboren in Ingersoll Ontario als zoon van Bert William (overleden) en Edith Annie Nicholson. Zijn ouders waren getrouwd in Cambridge Engeland. Hij was op 6 februari 1943 in Chatham Ontario getrouwd met Mary Bernice Nicholson, uit Chatham  en hun zoon was Robert William Nicholson. Mary hertrouwde na de oorlog als Mrs. Davidson. Zijn zusters waren Mrs. Ruth Mae, Mrs. Olive Hamilton, Mrs. Margaret Hamilton en Edith Nicholson.
Hij was timmerman en lid van the Baptist Church. Hij hield van schaatsen en ijshockey en zijn hobby’s waren houtbewerking en het vervaardigen van kleine dingen zoals lampen. Hij hield van serieuze inhoudelijke films en las ook dergelijke boeken en hield van moderne en semi-klassieke muziek.
Hij nam op 4 september 1940 dienst in London Ontario en hij ging op 20 september 1943 overzees naar het VK en hij ging vervolgens op 6 juni 1944 naar Frankrijk voor de D-Day landing. Hij werd tijdens de gevechten op 8 juli vermist en raakte gewond maar herstelde.
William sneuvelde op vrijdag 6 oktober op de leeftijd van 22 jr. in the C Coy bij het Leopoldkanaal in België en hij werd tijdelijk begraven in Maldegem vordat hij op 16 juli 1945 werd herbegraven in Adegem.
Op zijn grafsteen: EVER REMEMBERED” HUSBAND OF MARY NICHOLSON, FATHER OF BOBBY. CHATHAM, ONTARIO, CANADA.
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.