Pte Stanley Owen Jones 7-B-15

Stanley  is geboren op 29 september 1924 in Massett British Columbia als zoon van Elizabeth Jones (vader David Jones was ten tijde van zijn indiensttreding reeds overleden). Hij was een Indiaan van de Haida-stam uit Massett British Columbia.  Zijn broer was Vinton Jones en zijn zusters waren: Hester Marks, Myrtle Freda Pongracz, Norma en Marina Jones. Er waren ook nog 6 andere broers en zusters eerder overleden.

Stanley was van beroep droogdokwerker en visser en hij was lid van the Church of England. Zijn hobby was om af en toe piano te spelen en te lezen en te jagen en hij deed niet aan sport.

Hij ging op 10 maart 1944 in dienst in Vancouver en ging op 24 december 1944 overzees naar het VK.
Hij ging vervolgens op 13 februari 1945 naar NW Europa en hij nam deel aan de verdere opmars van zijn regiment door NW Europa en hij raakte daarna op 24 april 1945 nog gewond  tijdens gevechten in the Delfzijl Pocket in NO Nederland.

Stanley is daarna op zaterdag 8 september 1945 op de leeftijd van 20 jr. omgekomen in NW Duitsland ten gevolge van een noodlottig ongeval door een aflopende track van een carrier, die daarna omkieperde en daardoor op de kop in een sloot terecht kwam. En hij kwam daar onder en is dus jammerlijk verdronken.

Hij werd vervolgens tijdelijk begraven in Osterscheps (Duitsland) voordat hij  op 22 juni 1946 werd  herbegraven in Holten.

Zijn medailles waren: The 1939-45 Star; The France Germany Star; The Defence Medal; The War Medal en The CVSM & Clasp.