Pte Russell Hamilton Mewborn Borden 15-A-13

Russell werd op 20 november 1921 geboren in Daysland Alberta als zoon van Russell Potter Borden en Harriet McNutt Borden (beiden Engels), uit Langley Prairie, British Columbia. Zijn ouders waren op 7 juni 1915 getrouwd in Masstown Nova Scotia. Zijn broer Lt Lyman Francis Gordon Borden was ook in het overzeese leger en zijn zusters waren Sgt Prue Cox Borden (ook in het overzeese leger) en Jane Lys Borden.
Hij was student en lid van the Church of England. Hij hield van sporten zoals tennis, badminton, zwemmen, en door de natuur trekken. Hij speelde piano en bezocht sommige shows, geen dansavonden en hij las klassieke literatuur, goede fictie verhalen en nieuwsbladen.
Hij nam op 1 oktober 1943 dienst in Vancouver en hij ging eerst als reserve bij de marine. En hij ging op 7 mei 1944 overzees naar het VK en vervolgens als versterking op 13 juni naar Frankrijk.
Russell sneuvelde op vrijdag 11 augustus op de leeftijd van 22 jr. in the D Coy bij Falaise en hij werd tijdelijk in Mondeville begraven en op 19 april 1945 herbegraven in Bretteville S/Laize.
Op zijn grafsteen staat: I.H.S.
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; War Medal; CVSM & Clasp.