Pte Ralph Henry Brydon Panel 27 Kolom 1

Ralph  werd op 14 mei 1921 geboren in Edson Alberta als zoon van Charles en Mrs. Brydon (overleden), uit White Rock, British Columbia. Zijn tante was Emma Viola Brydon en zijn pleegmoeder na de dood van zijn moeder en zij was tevens haar zuster.
Hij was de halfbroer van Pte Harry Bowman Brydon, Princess Patricia`s Canadian Light Infantry, die sneuvelde tijdens de Koreaoorlog op maandag 8 oktober 1951 en hij werd begraven op de VN Begraafplaats in Busan Zuid-Korea graf 20-5-1173. Harry was de broer van Stanley Charles en Gladys Brydon. En hij was de halfbroer van Marie Fenmore.
Hij was boer en lid van the United Church.
Hij nam op 16 december 1942 dienst in Winnipeg en hij ging overzees naar het VK op 3 december 1943.
Hij nam deel aan de D-Day landing op 6 juni 1944 en men gaat ervan uit dat Brydon is gesneuveld op zaterdag 10 juni op de leeftijd van 23 jr. in the C Coy bij Putot en Bessin tijdens een aanval op een spoorbrug. En hij werd daarna vermist.
Zijn vader en tante hebben veel pogingen gedaan om in Canada te weten te komen of hij was begraven in een bekend graf in Frankrijk of toen krijgsgevangen was gemaakt met helaas geen enkel resultaat.
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.

Zijn naam staat op het monument in Putot en Bessin in Normandië.

 

 

PENTAX Image