Pte Olof Edmund Nystrom 19-H-15

Olof werd op 31 januari 1914 geboren in Esterhazy Saskatchewan als zoon van Peter Anselm en Selma M. Nystrom (beiden Zweeds), uit Kandahar, Saskatchewan. Zijn ouders waren op 24 oktober 1908 getrouwd in Zweden.
Zin zusters waren: Anna Florence, Mary Kristina, Hanna Margaret, Lily Victoria, Violet Eugenia en Agnes Josephine Nystrom. En zijn broers waren: Andrew Bernard en Jonas Reinald Nystrom en zijn oom was Mr. N. Nystrom.
Zijn beroep was het boren van gesteente en boer en hij was lid van the Lutheran Church (OD). Zijn hobby’s waren: zwemmen, vissen en soms lezen.
Hij nam op 4 februari 1943 dienst in Prince Rupert British Columbia en hij ging overzee naar het VK op 7 mei 1944 en hij ging vervolgens op 12 juni naar Frankrijk. Hij werd op 7 augustus van the Canadian Scottish Regiment overgeplaatst naar the Calgary Highlanders.
Olof sneuvelde op vrijdag 25 augustus 1944 op de leeftijd van 30 jr. en hij werd tijdelijk begraven in een boomgaard in la Bruyière en op 5 juli 1945 herbegraven in Bretteville S/Laize.
Op zijn grafsteen: FOR ME A BLOOD-BOUGHT FREE REWARD. A GOLDEN HARP FOR ME
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; War Medal; CVSM & Clasp.
Hij diende bij The Canadian Scottish Regiment en The Calgary Highlanders.