Pte Matt Guick 7-H-7

Matt werd op 9 februari 1922 geboren in Calder Saskatchewan als zoon van Tom (Oostenrijker) en Vera (Roemeense) Guick, uit Riding Park, Manitoba. Zijn ouders waren in oktober 1905 getrouwd in Calder. Zijn broers waren Mike en Sam Guick en zijn andere broers John en Bill Guick waren al overleden. Zijn zuster was Sophie Guick.
Hij was arbeider en lid van de Grieks-Orthodoxe Kerk. Hij sprak Engels en Oekraïens. Hij hield van jagen en speelde accordeon, banjo, gitaar en mondorgel. Hij las westerns en boerderijmagazines. Hij hield van sociale dingen, amusement en speelde op veel dansavonden en hij had een vaste vriendin.
Hij nam op 9 juli 1942 dienst in Winnipeg en hij ging op 7 mei 1944 overzees naar het VK en hij ging vervolgens op 10 juni als versterking naar Frankrijk.
Matt sneuvelde op zaterdag 7 oktober 1944 op de leeftijd van 22 jr. bij het Leopoldkanaal in België en hij werd tijdelijk begraven in Maldegem en op 16 juli 1945 herbegraven in Adegem. Zijn graf werd daarna geadopteerd door iemand uit Gent.
Op zijn grafsteen: YOU WILL BE REMEMBERED FOR EVER BY YOUR PARENTS, BROTHERS AND SISTER
Zijn medailles waren: Medal 1939-45, France Germany Medal, War Medal; CVSM & Clasp.