Pte Leslie Jewell Elm 4-H-6

Leslie werd op 20 mei 1921 geboren in Southwold Ontario als zoon van Leslie Jewell (overleden) en Gladys Hill, uit Southwold. Hij was lid van the Oneida Indian Reserve aldaar. Leslie werd geboren uit een blanke vader en een Indiaanse moeder en werd op de leeftijd van 4 jaar naar dit zelfde reservaat gebracht en hij werd geadopteerd door Joseph en Mary Elm.
Hij was op 23 juli 1940 in dit reservaat getrouwd met Doreen Elm, uit Southwold, Ze hadden een zoon Roderick Jacob Powless Elm en een dochter Claudine Elm (beiden ook van hetzelfde reservaat no 2). Zijn broers waren Theodore en Kenneth Jewell (beiden ook in het overzeese leger).
Hij was boer en lid van the Church of England. Hij hield van sporten als lacrosse, ijshockey, basketbal, voetbal, softbal en hardlopen.
Hij nam op 17 maart 1943 dienst in Huntingdon Quebec en hij ging overzees naar het VK op 24 juni 1944 en hij ging vervolgens op 18 juli naar Frankrijk.
Leslie stierf aan verwondingen op woensdag 16 augustus op de leeftijd van 23 jr. in the D Coy bij Falaise en hij werd tijdelijk begraven in St Germain de la Blanche Herbe en herbegraven op 24 januari 1945 in Beny S/Mer.
Op zijn grafsteen: GREATER LOVE HATH NO MAN THAN THIS ST. JOHN XV.13
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; War Medal; CVSM & Clasp