Pte John Edward Cook 10-D-3

John werd op 26 november 1925 geboren in Kuskie Idaho VS als zoon van Edward Lee en Goldia Violet Cook (beiden Amerikaans), uit Grand Forks, British Columbia. Zijn broers waren Howard E. (ook in het overzeese leger) , Martin H. en Garfield Cook. Zijn zusters waren Mrs. Audrey Neven, Mrs. B.L. Brown en Alberta, Phyllis G., Mary E., Shirley F. en Louise M. Cook. En zuster Martha Lee Cook stierf al in 1924.
Hij was boer en lid van the United Church.
Hij nam op 29 juni 1944 dienst in Vancouver en hij ging op 9 februari 1945 overzees naar het VK en ontscheepte NW Europa op 11 april. Zijn vader had in oktober 1944 een schriftelijk verzoek aan het leger gericht of John thuis kon komen om met het werk te helpen omdat zijn moeder invalide was en zat te wachten op een operatie en hij moest zelf werken en ook zijn broer en zuster opvoeden en ook nog 4 kleine kinderen. En zijn broer Howard raakte gewond in Italië en herstelde in Vancouver.
John stierf aan verwondingen op vrijdag 27 april 1945 op de leeftijd van 19 jr. in the C Coy bij de Leda rivier tijdens de slag om Leer (Duitsland) en hij werd tijdelijk begraven in Meppen (Duitsland) en op 18 maart 1946 herbegraven in Holten.
Op zijn grafsteen: A BELOVED SON AND BROTHER. “BLESSED ARE THE PURE IN HEART: FOR THEY SHALL SEE GOD”
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; War Medal; CVSM & Clasp.