Pte George Collins 8-E-6

George werd op 21 september 1916 geboren in Yorkton Saskatchewan als zoon van Mr. en Mrs. Collins (beiden overleden). Hij was de jongste van 6 broers en zussen en hij werd na de dood van zijn moeder op 4-jarige leeftijd geplaatst in een weeshuis. En daarna weer tot zijn 9e jaar opgevoed door zijn vader  en na diens dood weer verder door een zuster  tot zijn 14e jaar en daarna werd hij wederom voor 3 jaar in een weeshuis geplaatst.
Zijn zuster Helen Collins uit Toronto was zijn nabestaande en zijn legermaat was Robert Reisig uit Chilliwack British Columbia.
Hij was arbeider en lid van the United Church. Hij hield van shows, zwemmen, biljarten, poker en een beetje boksen.
Hij nam op 8 januari 1940 dienst in Regina Saskatchewan en hij ging op 8 februari 1940 overzees naar het VK en hij ging vervolgens op 31 december 1944 naar NW Europa.
George sneuvelde op vrijdag 27 april 1945 op de leeftijd van 28 jr. in the D Coy bij de Leda rivier tijdens de slag om Leer (Duitsland) en hij werd tijdelijk begraven in Ihrhove (Duitsland) en op 12 maart 1946 herbegraven in Holten. Zijn graf werd daarna geadopteerd door Dhr./Mw. I. van Maarsen uit Deventer.
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.