Pte Geoffrey Gordon Blaney 7-B-10

Geoffrey Blaney werd op 11 maart 1922 in Invermere British Columbia geboren als zoon van Sydney Randolph (Engels) en May Dickie Blaney (Schotse) uit Victoria British Columbia. Zij waren op 14 juli 1916 getrouwd in Victoria.

Hij had vier broers: Sydney Arthur, Allan, ook overzee in hetzelfde regiment als Geoffrey, Frederick, Ernest en een invalide zuster Patricia (of Mochta Maud?) Blaney.

Zijn beroep was automonteur en hij was lid van the Church of England. En zijn hobby’s waren: Canadian football, ijshockey, lacrosse, honkbal, amateur boksen, lezen en vissen.

Hij nam op 1 mei 1942 dienst in Victoria en hij had er geen zin in overzee te gaan net als zijn broer Allan. Hij ontscheepte in het VK op 2 juni 1944.

Hij zat met the C Coy in de eerste aanvalsgolf tijdens de landing op 6 juni 1944 in Normandië.

Vervolgens sneuvelde Geoffrey op zondag 18 juni op de leeftijd van 22 jr. tijdens een aanval van de Duitse artillerie op de tuin van een boerderij bij  Rots en ten westen van Caen. Hij werd de volgende dag tijdelijk begraven bij Le Hamel en op 5 februari 1945 herbegraven in Beny s/Mer. En vanaf 1946 is een Franse familie begonnen met het bezoeken en onderhouden van zijn graf tot nu toe.

Op zijn grafsteen: The earthly remains Of our dearly loved son; His spirit is with us always

Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.

Zijn naam staat op het monument in Rots, Normandië.