Pte Frederick Thomas Berry 16-A-12

Frederick werd geboren op 22 augustus 1908 in Regina Saskatchewan als zoon van Thomas Charles en Margaret Ann Berry-Lewis. Hij was de echtgenoot van Sadie May Berry, uit Vancouver. Zijn broer was Frank L. Berry en zijn halfbroers waren Raymond H. en Arthur S. Berry en zijn zusters waren May Clark-Berry en Muriel Darney-Berry. Zijn beide ouders waren al overleden toen hij in dienst trad.

Zijn beroep was houtcontroleur en kraanmachinist bij een molen en hij was lid van the United Church. Zijn hobby’s waren: sleutelen aan auto’s, houtbewerking, af en toe dansen, een beetje lezen en de sporten: zwemmen, vissen, skiën, tennis en golf.
Hij nam dienst op 4 mei 1943 in Vancouver en ging bij the Canadian Scottish Regiment en ging overzees naar het VK op 16 juni 1944 en hij ging aan wal in Frankrijk op 24 september.
Frederick werd op 13 januari 1945 overgeplaatst naar the Lake Superior Regiment en sneuvelde vervolgens op woensdag 17 januari 1945 op de leeftijd van 36 jr. Hij werd daarna tijdelijk begraven in ‘s-Hertogenbosch voordat hij op 22 oktober 1945 werd herbegraven  in Groesbeek.
Op zijn grafsteen: In memory of my dear husband “Beloved take thy rest” his loving wife Vancouver BC
Hij staat ook vermeld op het monument van the Lake Superior regiment in Thunder Bay Ontario alhoewel zijn naam op de CWGC lijst nog steeds gekoppeld is aan the Canadian Scottish Regiment.
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; War medal; CVSM & Clasp.
Hij diende bij the Canadian Scottish Regiment en the Lake Superior Regiment.