Pte Edgar Herrmann 19-B-16

Edgar werd op 8 augustus 1912 geboren in New Westminster British Columbia als zoon van Leonard James Herrmann (Nieuw Zeeland) en Edith Emma (Engelse) Herrmann en beiden overleden. Zij waren in september 1911 getrouwd in Vancouver. Zijn zuster Dorothy Oxenbury en zijn broer Richard Cockerill Herrmann waren zijn nabestaanden.
Hij was houthakker en schilder en lid van the Church of England. Hij genoot van golf, badminton, zwemmen en van wandeltochten, shows en bowling. Hij las behoorlijk veel non-fictie.
Hij nam op 15 juni 1944 dienst in Vancouver en hij ging op 4 september overzees naar het VK en hij ging vervolgens op 15 september naar Frankrijk. Hij werd op 18 februari 1945 vermist en toen krijgsgevangen genomen door de Duitsers.
Edgar stierf als krijgsgevangene aan verwondingen op dinsdag 20 februari op de leeftijd van 32 jr. in the C Coy bij het Moyland Wald tijdens de slag om het Rijnland. En hij werd tijdelijk begraven in Ginderich Duitsland en hij werd daarna op 12 maart 1946 herbegraven in Groesbeek.
Op zijn grafsteen: EVER REMEMBERED BY THOSE AT HOME
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; War Medal; CVSM & Clasp.