Pte Desmond Dalton Reynolds 20-A-6

Desmond werd op 1 december 1922 geboren in Vancouver als zoon van Thomas Bernard en Margaret Reynolds (beiden Schots), uit Vancouver. Zij waren op 18 oktober 1918 getrouwd in Schotland. Zijn broer was William Reynolds (bij de marine en ook overzees) en zijn zuster was Margaret Snow.
Hij was arbeider en lid van de rooms-katholieke kerk. Hij hield van Canadees football, honkbal en om naar shows, films en uitgaansgelegenheden te gaan en hij zwom af en toe en las fictie, detectives en western magazines.
Hij nam op 12 juni 1944 dienst in Vancouver en hij ging op 9 december overzees naar het VK en hij ging vervolgens op 12 februari 1945 naar NW Europa. Hij was voordien als stoker bij de marine geweest en werd daar ontslagen dan voor andere dan medische redenen en hij had het daar ook niet naar zijn zin.
Desmond stierf aan verwondingen op donderdag 30 maart 1945 op de leeftijd van 22 jr. in the A Coy bij Emmerich Duitsland tijdens de slag om het Rijnland. En hij werd tijdelijk begraven in Vrasselt Duitsland en daarna op 13 februari 1946 herbegraven in Groesbeek.
Op zijn grafsteen: IN LOVING MEMORY OF DESMOND, OUR BELOVED SON AND BROTHER. R.I.P
Zijn medailes waren: 1939-45 Star; France Germany Star; War Medal; CVSM & Clasp.