Pte David Stinsen Henderson 8-G-4

David is op 30 augustus 1919 geboren in Belfast Noord-Ierland  als zoon van William (overleden) en Rachel Henderson (beiden Engels), uit Armstrong, British Columbia. Zijn broers waren William, Alfred, Ernest en George en zijn zusters Lillian Isabel (overleden in 1921) en Muriel Henderson.
Hij was zager in een houtzagerij en lid van the United Church. Zijn hobby’s waren het bezoeken van shows, sporten zoals lacrosse, jagen, het lezen van lichte fictie en het opzetten van dieren.
Hij nam op 16 december 1943 dienst in Prince Rupert, British Columbia en hij ging op 25 mei 1944 overzees naar het VK  en hij ging vervolgens op 28 juli naar Frankrijk. Hij werd op 5 augustus 1944 van the Royal Regina Rifles overgeplaatst naar  the Canadian Scottish Regiment.

David stierf jammerlijk op donderdag 17 oktober 1944 op de leeftijd van 25 jr. aan de gevolgen van het afgaan van een gevonden Duits geweer tijdens de slag om het Leopoldkanaal in België. Hij werd daarna tijdelijk begraven in Maldegem voordat hij 17 juli 1945 werd herbegraven in Adegem.
Op zijn grafsteen: Gone but not forgotten He laid down his life for his friends Asleep in Jesus
Zijn medailles waren: The 39-45 Star; The France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.

Zijn naam staat op het monument in Armstrong British Columbia.

Zijn graf is op 14 mei 2022 geadopteerd door mijn schoondochter Manon van der Wolf-Bruggeman.