Pte Charles Stanley Newman 11-G-14

Charles werd op 11 januari 1918 geboren in Kellow Manitoba als zoon van Paul en Annie Newman, uit Grande Prairie, Alberta. Zij waren op 23 november 1910 getrouwd in Portage La Prairie Manitoba.
Zijn broers waren Melford Moultar, Joseph Lloyd en Percy Duncan (ook in het overzeese leger) Newman. Zijn zusters waren Mrs. Mae Francis, Mrs. Melville Carter, Mrs. June Agnes Workman, Mrs. L. S. Dana, Mrs. G.S. Dana en Eleanor Doris Newman.
Hij was boer en lid van the Presbyterian Church. Hij speelde honkbal en ging soms jagen en pelsjagen, zwemmen en las westerns en waargebeurde verhalen. Hij genoot van van sociale contacten, dansen en shows.
Hij nam op 17 november 1942 dienst in Edmonton en hij ging op 18 juni 1943 overzees naar het VK en hij ging vervolgens op 6 juni 1944 naar Frankrijk voor de D-Day landing. Hij raakte toen gewond en werd naar een Engels marine-hospitaal gebracht en ontscheepte op 28 oktober weer in NW Europa.
Charles sneuvelde op zondag 18 februari 1945 op de leeftijd van 27 jr. in the A Coy bij het Moyland Wald tijdens de slag om het Rijnland. En hij werd tijdelijk begraven in Bedburg Hau Germany en hij werd daarna op 21 september 1945 herbegraven in Groesbeek.
Op zijn grafsteen: SADLY MISSED BY HIS PARENTS PAUL AND ANNIE NEWMAN AND HIS BROTHERS AND SISTERS
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.