L/Sgt Clarence Ernest Nadeau 10-H-10

Clarence werd op 2 juni 1920 geboren in Waugh Alberta als zoon van Hector Nels Nadeau en Elisabeth Eva Nadeau- Letourneau (beiden Frans) , uit Dawson Creek, British Columbia. Zij waren op 22 september 1914 getrouwd in Legal Alberta. Zijn broers waren Hector en Norman Nadeau en zijn zusters waren Mae, Florence, Lorraine, Louise en Patricia Nadeau.
Hij was boerenknecht en reed op een truck en trekker en was lid van de rooms-katholieke kerk. Hij had ook ervaring als slager en wilde dat graag worden in het leger. Hij hield van honkbal en ijshockey en hij las niet veel.
Hij nam op 25 maart 1942 dienst in Camrose Alberta en hij ging op 13 juni overzees naar het VK en hij ging vervolgens op 6 juni 1944 naar Frankrijk voor de D-Day landing.
Clarence sneuvelde op zondag 18 februari 1945 op de leeftijd van 24 jr. in the A Coy bij het Moyland Wald tijdens de slag om het Rijnland. En hij werd tijdelijk begraven in Bedburg Hau Duitsland en hij werd daarna op 19 september 1945 herbegraven in Groesbeek.
Op zijn grafsteen: ETERNAL REST GIVE TO HIM, O LORD; AND LET PERPETUAL LIGHT SHINE UPON HIM
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.