L/Cpl Stanley Edward Ross 15-E-8

Stanley werd op 25 januari 1922 geboren in Vancouver als zoon van Alexander (overleden in 1943) en Elizabeth Ross, uit Vancouver. Zijn broer was Clarence Alexander Ross (in het leger in Italië) en zijn halfbroers waren James Rowand (ook in het leger in Italië), David (krijgsgevangene in Duitsland), Andrew Dempster (Woolich Arsenal Engeland) en James Rowand (RAF Engeland). En zijn halfzuster was Vida Elizabeth Dempster (Mrs. W.G. Smith). Zijn andere broer Francis Davies Ross was al overleden in 1924. Er lag een dringend verzoek aan het leger van zijn zeer zieke moeder om hem terug te laten keren van Europa naar Canada maar dit was helaas al te laat vanwege zijn dood.
Hij was koerier en lid van the United Church.
Hij nam op 12 juli 1940 dienst in Vancouver en hij ging overzees naar het VK op 12 juni 1942 en hij ging vervolgens op 6 juni 1944 naar Frankrijk voor de D-Day landing. Hij raakte op 8 juli gewond in de strijd maar hoefde niet naar een Engels ziekenhuis overzees gebracht te worden.
Stanley stierf uiteindelijk aan fatale verwondingen op dinsdag 15 augustus op de leeftijd van 22 jr. in the B Coy bij Falaise en hij werd tijdelijk begraven in Estrées La Campagne en op 14 mei 1945 herbegraven in Bretteville S/Laize.
Op zijn grafsteen: HE DIED THAT WE MIGHT LIVE” HE LIVETH ON IN MEMORY SWEET
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.