L/Cpl George Wotton 20-C-13

George werd op 8 augustus 1917 geboren in Glenboro Manitoba als zoon van Ernest George en Florence Nellie Wotton, uit Brandon, Manitoba. Zij waren op 2 december 1914 getrouwd in Glenboro. Zijn broer was Ralph Wotton en zijn zusters waren Nellie en Mable Wotton.
Hij werkte als opzichter bij de spoorwegen en was lid van the United Church. Hij genoot van sporten als Canadian football, schaatsen en softbal. Hij speelde viool en andere snaarinstrumenten. Hij hield van dansen, films, luisteren naar de radio en het lezen van de nieuwsbladen en magazines.
Hij nam op 10 juli 1942 dienst in Winnipeg en hij ging op 14 maart 1944 overzees naar het VK en hij ging vervolgens op 11 juni als versterking naar Frankrijk. Hij raakte op 8 juli gewond en werd toen naar een Engels hospitaal gebracht en ontscheepte op 18 november weer NW Europa.
George sneuvelde op 28 maart 1945 op de leeftijd van 27 jr. in the C Coy bij Emmerich Duitsland tijdens de slag om het Rijnland. En hij werd tijdelijk begraven in Vrasselt Duitsland en hij werd daarna op 13 februari 1946 herbegraven in Groesbeek.
Op zijn grafsteen: THRO’ ENDLESS AGES EVER TO BE NEARER, MY SAVIOUR STILL NEARER TO THEE
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.