Cpl William Earle Van Buskirk 20-C-12

William werd op 5 juni  1920 geboren in Fernie British Columbia als zoon van William (Hollands) en Christine (Schotse) Van Buskirk- Nicholson uit Fernie. Hij was getrouwd met Elizabeth F. Van Buskirk-Forrest Grant uit Port Inverness Schotland. Hun geadopteerde dochter was Margaret Lorna Van Buskirk. Hij was de broer van Mrs. A.R. MacLennan, Mrs. J.P Session, Grace, Patricia en Archibald Van Buskirk.
Hij was wegwerker en lid van the United Church.
Hij nam op 14 september 1940 dienst in Cranbrook British Columbia en hij ging op 20 april 1941 overzees naar het VK en hij ging vervolgens op 6 juni 1944 naar Frankrijk voor de D-Day landing. Hij raakte op 8 juni gewond en werd toen naar een Engels hospitaal gebracht. Hij ontscheepte Frankrijk weer op 1 september.
William sneuvelde op woensdag 28 maart 1945 op de leeftijd van 24 jr. in the C Coy bij Emmerich Duitsland tijdens de slag om het Rijnland. En hij werd tijdelijk begraven in Vrasselt Duitsland en hij werd daarna op 13 februari 1946 herbegraven in Groesbeek.
Op zijn grafsteen: THE PATH OF DUTY WAS THE WAY TO GLORY ETERNAL HONOUR TO HIS NAME
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; Defence Medal; War Medal; CVSM & Clasp.
De provincie British Columbia heeft Mount Van Buskirk ten oosten van Brule Creek bij het begin van the Weigert Creek, vernoemd naar William Earle Van Buskirk.