Cpl Nicholas Budnick 2-A-11

Nicholas werd op 19 mei 1913 geboren in Swift Current Saskatchewan als zoon van John (overleden) en Vaslina Budnick (beiden Roemeens). Zijn ouders waren in 1912 getrouwd in Swift Current. Zijn moeder hertrouwde met Peter Pawluk. Hij was op 24 januari 1942 getrouwd met Jean Louise Budnick, uit Kitchener, Ontario. Zijn broer was Michael Budnick (ook in het leger) en zijn halfbroers waren Samuel, William en George Pawluk. Zijn zusters waren Mrs. Mary (Harry) Shygera, Mrs. Anna (Herbert) Longstreet, Mrs. Rose (John) Wasyluk en zijn halfzuster was Joyce Pawluk.
Hij was machinist en lid van the United Church. Hij sprak Oekraïens en Engels en hij had belangstelling voor mechanische dingen en zijn hobby was fotografie.
Hij nam op 10 april 1944 dienst in Vernon British Columbia en hij ging op 2 juni overzees naar het VK en hij ging vervolgens op 30 juli als versterking naar Frankrijk.
Nicholas sneuvelde op zondag 27 augustus op de leeftijd van 31 jr. in the B Coy bij Tourville/Elbeuf en hij werd tijdelijk begraven op het kerkhof bij de kerk in Tourville en hij werd op 4 oktober 1945 herbegraven in Calais Leurbringhen.
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; War Medal; CVSM & Clasp.

 

PENTAX Image