Cpl Frank Arthur Cherry 1-B-6

Frank werd op 28 april 1921 geboren in Prince Albert Saskatchewan als  zoon van Herbert Frank en Winnifred Annie Cherry-Potter, uit Victoria, British Columbia. Zijn ouders waren in juli 1918 in Southend-on-Sea in Engeland getrouwd.
Zijn drie broers Robert Frank, Gerald Ernest, Grant Herbert Cherry waren ook al in het overzeese Canadese leger en de 4e broer Kenneth Donald Cherry was ook thuis in het Canadese leger. Zijn zusters waren: Thelma Peggy en Phyllis Jane Cherry.
Hij was van beroep molenaarsknecht en lid van the United Church.
Hij ging in juli 1940 in dienst in Penticton British Columbia en hij ging overzees naar het VK op 2 september 1941 en hij werd in oktober geplaatst bij the 1 Bn Canadian Scottish Regiment uit Victoria. En vervolgens was hij op 6 juni 1944 D-Day betrokken bij de landing van zijn regiment in Normandië. Hij raakte gewond op 6 oktober 1944 en werd op 10 oktober benoemd tot korporaal.
Frank sneuvelde op dinsdag 10 april 1945 op de leeftijd van 23 jr. tijdens de slag om Deventer bij een villa in Schalkhaar . Hij werd tijdelijk begraven in Oxe bij Deventer en herbegraven op 17 december 1945 in Holten.
Op zijn grafsteen staat: Five brothers in arms Four survive, Life’s work well done, Now comes rest

Vertaling Verklaring Military Medal (9 juli 1944):
‘In de nacht van 8 en 9 juli 1944 was er een aanval op Cussy (Normandië), De commandant van de sectie van Lance-Corporal Cherry raakte gewond nadat de eerste linie van de verdediging van het te veroveren object was genomen en toen  bracht Lance-Corporal Cherry zijn commandant naar een veilige plaats onder hevig gericht vuur van de vijand, En hij hergroepeerde de sectie van the Canadian Scottish Regiment snel en veroverde daardoor de tweede linie van de verdediging. Hij is een uittekende voorbeeld voor zijn manschappen en heeft daarvoor veel bewondering afgedwongen. Zijn snelle handelen en koelbloedigheid onder schootsvuur waren ongetwijfeld verantwoordelijk voor het innemen van de vijandelijke verdediging door zijn sectie.’

Cherry Islets bij Pitt Island ten zuidoosten van Prince Rupert, British Columbia, is ook ter ere van hem vernoemd.
Zijn medailles waren: The Military Medal (op 4 november 1944); The 1939-45 Star; The France Germany Medal; The War Medal ; The Defence Medal; The CVSM & Clasp.

Er is  op 10 april 2018 nog een plaquette voor hem onthuld bij de villa in Schalkhaar.