Cpl Collins Harrow 7-B-12

Collins werd geboren op 17 maart 1922 in Aberdeen (Schotland) als zoon van Joseph en Mary Harrow-Smith uit Schotland. Hij was op 2 november 1941 getrouwd met Joy Vivienne Harrow, uit Penticton, British Columbia . Zijn weduwe is na de oorlog hertrouwd met een veteraan. Zijn broer was Daniel en zuster Helen Bongalis. Zijn ouders emigreerden naar Canada toen hij 4 jr. was.
Zijn beroep was ergens manusje van alles en hij was lid van the United Church en zijn hobby’s waren ijshockey en volleybal.
Hij nam op 29 mei 1941 dienst in Vancouver en ging op 27 juni 1944 overzees naar het VK en hij ging vervolgens op 15 oktober naar NW Europa. Hij werd in Canada geselecteerd voor de opleiding tot onderofficier en deed dat zeer goed ofschoon hij erg jong was. En de aanbeveling daarna was dat hij een goede officier bij de artillerie kon worden.
Collins sneuvelde op maandag 23 oktober 1944 op de leeftijd van 22 jr. in de D Coy bij the Breskens Pocket en de Schelde in Holland en hij werd tijdelijk begraven in Hoofdplaat (Holland) en op 12 juni 1945 herbegraven in Adegem.
Op zijn grafsteen: Sunshine fades, shadows fall But my love will outlast all. Remembered by his loving wife, Mother, father and family
Zijn medailles waren: 1939-45 Star; France Germany Star; War Medal; CVSM & Clasp.